V rámci živé přírody tvoří ptáci asi nejoblíbenější fotografické náměty. Provedení bývá různé: ptáci zpívající, na hnízdě, v letu, sedící na větvi, plující na hladině, samci dvořící se svým vyvoleným, ptáci lovící, ptáci jednotliví i celá hejna. Tvořivého člověka ptáci vždy zajímali, a to nejen pro svoji krásu a schopnost letu, ale i proto, že jsou nositelem metafor, že evokují a symbolizují nálady. Díky vzácnosti nebo skrytému způsobu života je velmi obtížné některé ptačí druhy vůbec spatřit, natož kvalitně vyfotografovat. Některé druhy ptáků přes naše území jen protahují nebo k nám někdy jen náhodně zaletí. A to je nejen pro ornitology, ale i pro fotografy vždy ohromná výzva.

Východní filozofie často vnímají letícího ptáka jako symbol blížící se naděje či úspěchu. Hledejte tedy v ptácích nejen krásu a poučení, ale i symbol naděje, že se svými snímky uspějete ve třináctém ročníku naší tradiční a oblíbené fotosoutěže. Prostudujte si podmínky soutěže a přihlaste se.

Hodnotné a zajímavé ceny obdrží autoři tří nejlépe hodnocených fotografií a zvláštní cenu obdrží i autor nejlepší studentské práce a autor nejlepší žákovské práce. Předání cen proběhne při vernisáži výstavy nejlepších fotografií, kterou chystáme na začátek prosince 2016. Počátkem února 2017 výstavu zapůjčíme Horácké galerii v Novém Městě na Moravě.

Podmínky soutěže:

  • na snímcích mohou být pouze volně žijící druhy naší ptačí fauny
  • jeden autor může poslat maximálně deset fotografií
  • fotografie mohou být libovolného formátu, nejmenší přijatelný formát je 20 x 30 cm
  • fotografie nesmí být paspartovány ani trojrozměrně rámovány či podlepeny
  • do soutěže přijímáme pouze klasické fotografie případně snímky tištěné na fotografickém papíru
  • každá fotografie musí být na zadní straně opatřena jménem autora a názvem fotografie, podpis či parafa na přední (lícní) straně snímku nejsou přípustné
  • všechny fotografie musí být zapsány ve vstupním formuláři, který musí být podepsán autorem (ke stažení ZDE)
  • autor souhlasí s vystavením vybraných snímků v Muzeu Vysočiny Jihlava a následně v Horácké galerii v Novém Městě na Moravě, a to od prosince 2016 do března 2017

Uzávěrka příjmu fotografií bude v pondělí 7. listopadu 2016

Fotografie posílejte na adresu: Muzeum Vysočiny Jihlava, přírodovědné oddělení, Masarykovo nám. 55, 586 01 Jihlava, nebo fotografie odevzdejte v pokladně muzea na Masarykově nám. 57.

Na obálku napište heslo Fotosoutěž.

Kontakt na kurátora soutěže: Pavel Bezděčka, tel.: 567 573 894, e-mail: fotosoutez@muzeum.ji.cz

Pozvánka v PDF ZDE

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation