Límcování hus 2009

a   Severozápadní a jižní Čechy – Letošní kroužkování a límcování hus velkých (Anser anser) v severozápadních Čechách proběhlo na Chomutovsku a Mostecku v termínu 30. 5. 2009. Dohromady bylo odchyceno 31 hus, z toho čtyři již měly krční límce z předešlých let. Celkem 21 ptáků bylo nově označeno červeným límcem série „O“. Šest housat bylo ještě příliš malých na nasazení límce, proto dostala červený odečítací kroužek na nohu.

   V termínu 12. – 14. 6. 2009 proběhlo límcování hus také v jižních Čechách. Husy se zde chytaly na rybníku Volešek a Blatec na Dívčicku. V této oblasti se podařilo odchytit celkem 45 ptáků, z toho 35 hus bylo označeno červenými krčními límci série „B“ a 10 malých housat dostalo červený odečítací kroužek.

   Všem zúčastněným chci touto cestou poděkovat za pomoc.

(pozn.red.: odchytů v severních Čechách se účastnil i člen naší pobočky Jakub Vrána, kterého můžete vidět v pozadí na přiložené fotografii)

   Pokud se Vám podaří pozorovat označenou husu s límcem či barevným kroužkem, pošlete prosím bližší informace (kód ptáka, datum, lokalita, pozorovatel, okolnosti) na Kroužkovací stanici NM Praha nebo koordinátorovi límcování v ČR: Michal Podhrazský; corax@seznam.cz

b

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation