VI. konference „Metody a výsledky výzkumu ptačích populací“ je již minulostí

Publikum během přednášky zahraničních účastníků. Foto L. Kadava

Vážení přátelé, ve dnech 16. – 18. října t.r. proběhla v krásných kulisách pardubického zámku již šestá celostátní ornitologická konference „Metody a výsledky výzkumu ptačích populací“, jíž byla Východočeská pobočka ČSO pořadatelem (ve spolupráci s Východočeským muzeem a pardubickou AOPK – střediskem východní Čechy). Pobočkové konference začaly před 30 lety v prostorech kluboven zahrádkářů v České Skalici, avšak teprve v roce 2010 získala konference opravdu reprezentativní tvář umístěním do malebné krajiny v KC Emmanuel na pomezí Chrudimska a Vysočiny. Za letošní rok si dovolím tvrdit, že prostor pardubického zámku jen podtrhl fakt, že od konferenčních začátků pobočka již urazila kus cesty.

Asi bude zřejmé, že pohled organizátora se bude poněkud lišit od dojmů běžného účastníka. Že budu jako člen pořadatelského týmu rád, že nikdo nedošel ke zdravotní či citelné materiální újmě, zkrátka že vše proběhlo standardně. Teprve při pečlivějším náhledu začnou vyplouvat drobné radosti, které zkušenost z právě proběhlé konference přinesla.

Pokonferenční terénní exkurze vedla do NPR Bohdanečský rybník. Foto T. Bělka

V první řadě je to spokojený úsměv při vzpomínce na výborně spolupracující organizační tým zejména společně se Světlanou a Martinem ještě před vlastním termínem konference a během ní i díky ostatním aktivním spolupracovníkům z řad pobočkového výboru, pobočkových členů a spolupořadatelů. Vlastně lze říci, že kdyby každá takováto spolupráce byla tak hladká jako naše, žilo by se asi podstatně lépe….Rovněž spolupráce s konferenčními partnery, kteří obohatili program prezentací optiky, byla výborná. Jakkoli Swarovski již mají zkušenosti s ornitologickými konferencemi, pro Fomei to byla jedna z prvních příležitostí a pánové si ji pochvalovali, za což jsme velmi rádi a věříme, že nebude poslední. Za VČP ČSO taktéž velmi děkuji spolupořádajícím subjektům – tedy Východočeskému muzeu v Pardubicích, regionálnímu středisku AOPK východní Čechy v Pardubicích, dále partnerům Zámku Pardubice, Pardubickému kraji, Tomášovi Divišovi a Tomášovi Bělkovi, firmám Fomei a Swarovski. Zvláštní poděkování patří generálnímu partnerovi společnosti Lesy České republiky s.p.

To, co je však nejdůležitější, je pro pořadatele spokojený účastník. Moc děkujeme všem, kteří vyjádřili své pozitivní dojmy a postřehy předsedovi Tomášovi Divišovi, nebo komukoli z pořadatelského týmu, věříme, že spokojených účastníků byla alespoň drtivá většina (pokud tedy ne všichni). Taktéž věříme, že na vaši návštěvu Pardubic, spojenou s konferencí, budete rádi vzpomínat a pokud osud dovolí, že se opět setkáme při dalších konferencích, jejichž bude ještě Východočeská pobočka ČSO do budoucna pořadatelem. Za celou pobočku vám všem moc děkuji!

Lukáš Kadava

Sborník abstraktů z proběhlé konference v pdf ke stažení ZDE

 

 

2 Thoughts on “VI. konference „Metody a výsledky výzkumu ptačích populací“ je již minulostí

  1. Jirka Mach on 25.10.2015 at 10:58 píše:

    Za účastníky konference bych chtěl vyjádřit poděkování všem (zejména výboru pobočky a organizačnímu týmu), kteří se podíleli na tom, že konference byla povedeným a důstojným setkáním nás příznivců ptactva. Já byl maximálně spokojený!
    Ještě jednou díky.

    Jirka Mach

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Post Navigation